En klassisk kriminalhistoria i londonpolismiljö | Between The Crosses av Matthew Frank | deckarrecension

Between The Crosses av Matthew Frank

Matthew Frank är en ny deckarförfattare, som skrivit två böcker. Between The Crosses är hans andra, fristående deckare efter If I Should Die. ”Hjälten” i boken är Joseph Stark, som var huvudperson även i den första boken, en krigshjälte som blivit skadad i kriget och nu arbetar som mordutredare på Londonpolisen.

Ett dubbelmord, ett äkta par som hittas skjutna i sin bostad, som av allt att döma är ett rån som gick fel, utvecklas till något helt annat. Det utvecklas till ett drama med flera decenniers historia.

Between The Crosses är en tämligen ”rättfram” kriminalhistoria i den meningen att det inte har några storpolitiska ramar (så vanligt i många deckare idag) och inte heller innehåller några skurkar som är ute efter att förstöra eller erövra världen (lika så ett ofta förekommande tema). Trevligt med en så rättfram spänningshistoria. Det är helt enkelt en välskriven, spännande historia med oväntade vändningar.

Matthew Frank är alltså en, för mig, nyupptäckt författare. Between The Crosses är ett bra exempel på en deckare i den klassiska engelska mordtraditionen med en hjälte som är både talangfull, blygsam, och konfliktfylld.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Between The Crosses av Matthew Frank
Between The Crosses av Matthew Frank

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig