Gäng mot gäng mot Reacher — Blue Moon, av Lee Child | deckarrecension

Blue Moon, av Lee Child

Jack Reacher anländer till ytterligare en av alla oräkneliga mellanamerikanska städer som han besöker på sin vandring utan slut. När han kliver av bussen lägger han märke till en gammal som håller på att bli rånad. Han avstyr rånet och hjälper mannen till hans möte som, visar det sig, handlar om att lämna över kuvert fyllt med sedlar. Men allt går inte som planerat, speciellt inte när Reacher blir fundersam över vad det är som pågår. Det leder in i en virvlande historia om gangstergäng som slåss mot gangstergäng som slåss mot … förstås … Reacher.

Jag kan alls inte förneka det. Börjar man läsa en av Lee Childs böcker om Jack Reacher så är det svårt att sluta. Likaså denna. Historien flyter fram med en enkelhet och klarhet som få författare kan. Det är spännande, det är tempo och det är Jack Reacher. Även om det nog inte kan räknas till Childs bästa böcker så blir det läs absolut för Blue Moon (”På fiendens mark” på svenska). Lee Child är engelsman, men skriver i en genuint amerikansk miljö.

(Kan tilläggas att det blir ingen mer Reacherfilm med Tom Cruise. Tack och lov. Det var nog den mest olämpliga rolltilldelning man kunnat tänka sig. Det blir däremot en serie med Reacher på Amazon Prime, med en mer lämpligt skådespelare i huvudrollen.)

(ISBN-10: 0857504517, ISBN-13: 978-0857504517, svenska ISBN 9789113108155)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Blue Moon, av Lee Child
Blue Moon, av Lee Child