Hur stoppar man en katastrof som man inte vet vad det är? – Night School, av Lee Child | deckarrecension

Night School, av Lee Child

Jack Reacher har just avslutat ett hemligt uppdrag, med stor framgång som förlänade honom en medalj. En militär gör som han blir beordrad, men när han sedan blir skickad på kurs istället för att få ett nytt uppdrag tycker han det är lite märkligt. Men precis som han anade är allt bara en fasad. I själva verket handlar det om ett ännu hemligare uppdrag där han måste samarbeta med både FBI och CIA.

Amerikanska underrättelsetjänsten har infiltrerat ett arabiskt nätverk och vet att några Saudier som gömmer sig i en lägenhet i Hamburg planerar något stort, något mycket stort. Något som involverar mycket pengar och stor effekt. Men vad? Ingen vet.

Denna Jack Reacher-novell utspelar sig när majoren fortfarande är kvar i armén, 1996. Det handlar både om att inte utsätta sin informatör för allt för stor risk, men framför allt om att stoppa det stora som Saudierna planerar. Vad det nu är…

En historia som sträcker sig bakåt i tiden till slutet på andra världskriget. Som vanligt en spännande spunnen tråd av Lee Child. Här figurerar även Frances Neagley, en tidigare underställd till Reacher, som parhäst till Reacher – en mycket bra kombination. Trots att Jack Reacher ibland blir lite mycket av den allvetande obesgringsbara superhjälten är dessa historier mer än fängslande. Kanske har det också att göra med att under superhjältefasaden är det en mänsklig ådra som handlar om att bry sig om. Som antagligen alla Childs böcker blir det läs absolut.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Night School, av Lee Child
Night School, av Lee Child, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig