Vem är hon? Och varför vet hon inte? – Un avion sans elle, av Michel Bussi | deckarrecension

Un avion sans elle, av Michel Bussi

Ett flygplan störtar i franska Jura-bergen. Den enda överlevande (?) är en liten flicka på tre månader. Men vem är det? Två olika familjer hävdar att flickan hör till deras släkt, en förmögen industrialist-familj och en som driver ett ambulerande gatukök vid kusten.

Privatdetektiven Crédule Grand-Duc har spenderat större delen av sitt liv med att försöka komma fram till sanningen om vem det är. Nu är flickan 18 år och myndig och hon vet fortfarande inte säkert vem hon egentligen är. Ska hon eller Grand-Duc någonsin komma fram till sanningen?

Michel Bussi kämpade många år utan att lyckas bli publicerad. Men på senare år, när han äntligen lyckades bli utgiven, har framgången varit stor. Un avion sans elle är en invecklad och besynnerlig historia (med en i Frankrike så populär ordlek i titeln, inte helt utan orsak), inte helt befriad från mord. Ibland undrar man om hela historien är byggd på chimärer och kulisser, eller om det verkligen finns en historia där bakom. Men visst finns det.

Det är en genialiskt uttänkt intrig där allt i slutändan får sin förklaring. Den är välskriven i ett tämligen lättläst språk, så kanske ett tillfälle att öva lite franska.

Un avion avec ailes
Un avion avec ailes, copyright BKWine Photography
Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Un avion sans elle, av Michel Bussi
Un avion sans elle, av Michel Bussi, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig