Kan man aldrig lämna sin barndom bakom sig? — Silver, av Chris Hammer | deckarrecension

Silver, av Chris Hammer

Martin Scarsden kommer tillbaks till staden där han föddes och växte upp, Port Silver. Han har inte varit där sedan han lämnade staden som 16-åring, i revolt mot en svår uppväxt. Nu ska han flytta tillbaks.

Hans nya partner, Mandalay ”Mandy” Blonde, har ärvt en fantastisk villa i staden. Den ska renoveras och bli deras nya hem. Mandy har redan kommit dit och bor i en tillfälligt hyrd bostad. Martin har varit upptagen flera veckor i Sydney med att skriva boken om deras gemensamma historia om massmorden i Riversend (se tidigare recension av Scrublands).

Men när Martin kommer fram till deras tillfälliga hem i Port Silver och kliver in genom dörren så ligger en man raklång på golvet. Det är Jason, Martins barndomsvän, som har blivit knivstucken i ryggen. Mandalay sitter lamslagen på soffan på andra sidan rummet. Men vad är det egentligen som hänt? Kände Mandalay Jason?

Mandalay har ärvt inte bara en av stadens finaste villor men även en hel del land och en ostfabrik, som några av stadens fastighetsutvecklare vill lägga händerna på för att utveckla området till en lyxig turistdestination. Sedan dyker en förförisk amerikans lifterska upp, en guru från Indien, en f.d. surfmästarinna och såpoperakändis, plus lite andra ingredienser för drog- och sexorgier. Och fler mord.

Silver är Chris Hammers andra deckare efter den fantastiskt framgångsrika Scrublands. Silver är inte i samma klass. Hammer är en skicklig historieberättare som målar upp miljöer och personer på ett trovärdigt och engagerat sätt. Man längtar nästan efter att besöka Port Silver och njuta av den fridfulla kuststaden (fridfull, bortsett från mord förstås).

Men den här boken drabbas av en lång svacka i mitten där driv och spänning saknas. Det blir också lite väl mycket romantiskt melodram emellanåt. Förhållandet mellan huvudpersonerna är förstås inte lätt och lätt är det inte heller att komma åter till sin barndoms stad. Men ändå…

Boken är dock välskriven och underhållande men har inte den där lilla extra spänningen som fanns i Scrublands saknas, så jag nöjer mig med läs.

(ISBN-10: 1472255364, ISBN-13: 978-1472255365)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Silver, av Chris Hammer
Silver, av Chris Hammer

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig