Det är inte bara alkoholen som är farlig i vinet — Mordet som kom av sig, av Lennart Rammer | deckarrecension

Mordet som kom av sig, av Lennart Rammer

Vår huvudsakliga verksamhet har ju med vin att göra, så det är extra roligt när det dyker upp en deckare i vinmiljö. Det finns ju en del som utspelar sig i Bordeaux (t.ex. av Alan Massie), om än inte specifikt bland vinrankorna. Den sydafrikanske deckarmästaren Deon Meyer har skrivit en som verkligen utspelar sig på en vingård. Vi har recenserat en annan, som kanske inte var så särskilt mycket deckare, men i alla fall helt och hållet handlade om sex och lögner på en vingård i Stellenbosch.

Men nu har det kommit en svensk deckare som utspelar sig i vinmiljö, i det vackra Franken i Tyskland.

Så här skriver Britt:

Lennart Rammers nya bok “Mordet som kom av sig” handlar om en liten grupp goda vänner på vinresa i det tyska vindistriktet Franken. Jag måste direkt säga att jag är glad för att deltagarna på våra vinresor inte råkar ut för ens hälften av vad denna grupp gör. Ändå är resan så välplanerad av Kajsa, en i gruppen.

Basen blir den pampiga staden Würzburg. Gruppen besöker några av de bästa producenterna och det blir rikligt med både provningar, god mat, kultur och historia. Men ju mer av stadens blodiga förflutna som lokalguiderna berättar, ju mer förstår man att något hemskt kanske är på väg att hända i nutid. Några i den lilla gruppen bär på mörka hemligheter. Kan en hemsk hemlighet verkligen bevaras i all evighet?

Flera märkliga olyckor avvärjs i sista stund. Speciellt är det två av resedeltagarna som drabbas. Kan det vara så att faror lurar från två olika håll?

Läs resten av recensionen av ”Mordet som kom av sig” på BKWine Magazine.

(ISBN: 9789189228313)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Mordet som kom av sig, av Lennart Rammer
Mordet som kom av sig, av Lennart Rammer

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig