Titeln säger allt: sex, lögner och vingårdar — Sex, Lies and Stellenbosch, av Eva Mazza | bokrecension

Sex, Lies and Stellenbosch, av Eva Mazza

Man kan inte med bästa vilja kalla detta en deckare. Vi köpte den i Stellenbosch, just för att det i alla fall i viss utsträckning är en ”spänningsroman” som utspelar sig i detta Sydafrikas mest kända vindistrikt.

Och visst ger boken lite mer insikt i hur livet kan vara i denna vinvärld, speciellt i den delen av vinbranschen i Stellenbosch som befolkas av de privilegierade rika som inte har några andra problem att bekymra sig om ände som de själva skapar. Det lär bo 3400 dollarmiljonärer i området.

Jen, den kvinnliga huvudpersonen, inser en dag att hennes man, som driver en framgångsrik vingård, är ohejdat otrogen, både med deras ytterligt förföriska försäljningsassisten, men kanske med andra också. Hon söker tröst och råd hos sin bästa vän, men är det klokt? Vad ska hon göra, lämna sitt bekväma liv eller svälja sin förtret.

Detta är Eva Mazza första roman. Hon har upplevt Stellenbosch från insidan under de 22 år som hon bott där. Men hon är ursprungligen från Johannesburg, så är trots det en främling i miljön. Man kan tänka sig att ambitionen är att illustrera den miljö som hon hamnat i på ett inte allt för smickrande sätt.

Säkerligen är mycket av det hon skriver en ganska bra beskrivning av en viss del av verkligheten i Stellenbosch. Det är en underhållande bok – men dock inte alls en deckare eller spänningsroman – för den som är nyfiken på Stellenbosch och livet i de Sydafrikanska vindistrikten, livet för de privilegierade. Så det blir inte mer än läs.

(Sex, Lies and Stellenbosch, av Eva Mazza, ISBN-10: 1928420370, ISBN-13: 978-1928420378)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Sex, Lies and Stellenbosch, av Eva Mazza
Sex, Lies and Stellenbosch, av Eva Mazza

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig