Ett gammalt olöst mord, en uteliggare som brinner upp och en mördad domare, vad är sambandet? — The Night Fire, av Michael Connelly | deckarrecension

The Night Fire, av Michael Connelly

Renée Ballard, en polis i Los Angeles, patrullerar sitt favoritskift, sena nattsskiftet, the graveyard shift. Hon blir kallad till en brand i ett område där det framför allt bor hemlösa. Branden är värre en vad man trodde, det är en person som brunnit upp. En av polislegenden Harry Bosch kollegor avlider (av naturliga orsaker) och testamenterar till Bosch en gammal case file på ett olöst mord.

Men varför?

Det finns ingen förklaring. Mickey Haller, Bosch halvbror som är försvarsadvokat, försvarar framgångsrikt en person anklagad för att ha mördat en domare på väg till sin rättssal. Allt hör förstås ihop.

I denna Michael Connelly-novell kommer alla tre av hans mest framstående huvudpersoner med i samma historia, personer som tidigare framför allt figurerat i separata historier. Connelly har, som alltid en fantastisk talang att konstruera en intrikat historia med massor med oväntade vändningar. Han även en mästare på att skriva bra och spännande, man kan inte undvika att vända sida för att få veta vad som ska hända sedan.

Även om detta kanske inte är en av de allra bästa Connelly så är det likväl en fantastisk deckarhistoria där all förstås får sin förklaring och där vi får se mer av Ballard, som förhoppningsvis kommer tillbaks i fler böcker.

Med andra ord: läs absolut.

The Night Fire, av Michael Connelly, ISBN-10 : 0316485616, ISBN-13: 978-0316485616

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Night Fire, av Michael Connelly
The Night Fire, av Michael Connelly

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig