Hur mycket skulle du offra för ditt barn? — You Can Run, av Karen Cleveland | recension deckare

You Can Run, av Karen Cleveland

Jill Bailey jobbar på CIA. Hon är en av de som analyserar och utvärderar potentiella spioner, det vill säga sådana personer som USA rekryterar i främmande länder. Sådana spionkandidater måste utredas, detaljgranskas och godkännas.

Hon har just fått en ny spionkandidat på sitt bord, en som verkar kunna bli en stor tillgång i Mellanöstern. Under sin lunchrast får hon ett telefonsamtal. ”Din son är inte längre på dagis. Han är hos oss. Du får tillbaks honom om du godkänner informatören som är på ditt bord just nu. Och nämn aldrig något om detta till någon.”

Hon gör som hon blir tillsagd. Men lämnar CIA, lämnar staten, med sin man och sin son, och slår sig ner så långt bort hon kan för att komma ifrån allt. Men många år senare kommer en journalist och ställer frågor, frågor som kanske kommer att avslöja allt. Och de som tog hennes son tidigare, de finns uppenbarligen fortfarande kvar.

Karen Cleveland, som själv tidigare jobbade på CIA, har blivit hyllad av storheter, ”terrific” skriver John Grisham, ”superb” skriver Lee Child. Om det är om denna bok eller någon annan hon skrivit vet jag inte. För mig når Karen Clevelands ”You Can Run, But They Will Find You” inte upp till den nivån. Det är en lättläst bok, med en spännande historia. Jovisst, den är finurligt hopknypplad. Men det blir allt för mycket konspirationsteorier och globalt maktspel på lite för tunna boliner för att bli riktigt spännande. Ganska spännande, lättläst men också lättglömd. En bra flygplansbok? Så det bli ett knappt läs.

(ISBN-10: 1800327013, ISBN-13: 978-1800327016)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

You Can Run, av Karen Cleveland
You Can Run, av Karen Cleveland

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig