En efter en blir de färre — One by One, av Ruth Ware | deckarrecension

One by One, av Ruth Ware

Snoop, ett av de nya miljardbolagen på internet, har ett möte med sin ledning och sina aktieägare. Bara en handfull personer tillsammans. Ett av de ämnen som ska diskuteras är om man ska acceptera ett erbjudande av uppköp, eller om man ska fortsätta att vara fristående, med allt det innebär att skaffa nytt, akut nödvändigt kapital.

Mötet äger rum på Saint Antoine, ett litet och mycket exklusivt skidhotell i de franska alperna, passande för den högtflygande gruppen av aktieägare. Det är bara Snoop-personerna plus en kock och en hotellchef som finns på plats.

Så bryter ett våldsamt snöoväder ut.

Saint Antoine blir helt isolerat från omvärlden. Det finns inte längre någon kommunikation, inget sätt att ta sig in eller ut. Så börjar det. En person försvinner, en dör på ett märkligt sätt. Mördad? Är det ett maktspel bland ägarna, eller är det bara olyckliga omständigheter?

Ruth Ware har skrivit flera böcker tidigare men One By One är den första jag läser. Det är en bok som spelar på samma tema som ”Tio små negerpojkar” av Agatha Christie, numera kallad ”Och så var de bara en”, en isolerad plats, en ö i Christies fall, en skid-chalet i den här boken, en efter en som dör. Någon i gruppen av personer måste vara den skyldige. Eller finns det någon annan lösning?

Snoop är ett briljant påhitt i One By One, det är en internetidé som mycket väl skulle kunna finnas. Mysteriet med det stängda rummet, som man kan likna historien vid, är en fascinerande konstruktion. Men det blir lite för mycket just av konstruktion. Historien berättas genom två olika personer, Erin och Liz, den ena är hotellchefen och den andra är en av aktieägarna, men en udda fågel i samlingen, inte alls rik entreprenör. Det bli i slutändan en ganska lättviktig deckare, inte med den charm som finns hos Christie, men god nog att läsa om man behöver fördriva några timmar. Så det får bli ett läs. Fast jag kommer nog inte att leta upp nästa bok av Ruth Ware.

(ISBN-10: 1784708569, ISBN-13: 978-1784708566)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

One by One, av Ruth Ware
One by One, av Ruth Ware

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig