Den som dödar draken, av Leif GW Persson – Och varför är han så berömd denna GW?

Den som dödar draken, av Leif GW Persson

En person i samhällets marginal hittas mördad i sitt hem, skallen inbankad med ett grytlock. Ett ”vanligt fyllskallemord” som utredaren beskriver det. Men det visar sig att ”fyllskallen” kanske inte är någon vanlig sådan. Har mordet kanske kopplingar till undre världen? Eller till internationella knarkkarteller? Fler mord komplicerar snart bilden. Kriminalkommissarie Evert Bäckström får ta hand om mordutredningen.

Och det är just det som är problemet med den här boken. Kriminalkommissarie Evert Bäckström får ta hand om mordutredningen.

Jag har inte läst många deckare av ”Leif GW” så jag tyckte det var dags. Han tillhör ju Sveriges mest firade deckarförfattare. Men han har nog inte uppnått sitt rykte med böcker som denna. Historien i boken är visserligen välkonstruerad och spännande men i övrigt är boken förskräcklig, som spännande deckare betraktad.

Den liknar mer en ”deckarburlesk” eller en parodi på en deckare. Evert Bäckström är en bigott, korrumperad mansgris som i rimlighetens namn aldrig skulle kunna blivit polis och heller inte förblivit det. Och det är just han som förstör den här boken. Med sin person, och med sitt språk

Synd på en historia som kunde varit spännande att det farsartade sätt huvudpersonen beskriv gör den i det stora hela ganska ointressant. Men gillar man deckarburlesker så är den nog läsvärd.

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Den som dödar draken, av Leif GW Persson
Den som dödar draken, av Leif GW Persson

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig