Svinen – stark debut av dansk deckarduo

Svinen, av Lotte & Søren Hammer

Dansk deckarförfattare imponerar ofta. Jag har precis läst debutboken av författarparet Lotte och Søren Hammer Hammer. Och jag får nog säga att jag är nöjd. Polisen utreder flera bestialiska mord på personer som man tror är pedofiler.

För polisen är detta självklart mord som ska utredas. Men för allmänheten och för pressen är det något annat. Det är inte mördaren som är brottslingen, tycker de, utan offren, pedofilerna. De motarbetar aktivt polisen och på sociala medier sprids hätska budskap.

Kommer allmänhet att helt och hållet ta lagen i egna händer? Som tur är finns det en kommissarie som också kan tänka sig gå lite utanför lagen…

Kanske inte direkt en bladvändare som man inte kan lägga ifrån sig men intrigen är klart spännande och fantasirik. Jag ser redan fram emot nästa bok av paret Hammar. Debutromanen har redan översatts till flera andra språk, bl a till franska.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Svinen, av Lotte & Søren Hammer
Svinen, av Lotte & Søren Hammer

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig