Kärlek, sex (lite), mord och många sätt att bedra — The Guilty Wife, av Elle Croft | deckare bokrecension

The Guilty Wife, av Elle Croft

Bethany Reston är lyckligt gift med Jason. Men hon har en affär med Calum, en omåttligt framgångrik, liksom rik, ung entreprenör. Även han är gift. Bethany blir upp över öronen förälskad i Calum. Precis som hon är i Jason. Hon vill ha dem båda. För att inte orsaka uppståndelse så håller Bethany och Calum sitt förhållande hemligt. Ingen vet om det.

Men Calum hittas mördad i en avsides portgång en mörk och kulen Londonnatt. Han har blivit mördad precis efter det att Bethany gick därifrån; de hade träffats där. Bethany överväger att gå till polisen och berätta allt, dvs att hon var där strax före mordet och att hon haft en affär med honom. Men hon får ett anonymt hotbrev som varnar henne för att prata med någon. Andra hotbrev följer och en dag hittar Bethany till och med mordvapnet hemma hos sig på soffbordet. Eller i varje fall en kniv.

Vem vill henne så illa? Och varför?

The Guilty Wife är Elle Crofts första bok. Hon har skrivit flera sedan den kom ut (2017). Hon är med i ”The Crime Girl Gang”, tillsammans med de två andra unga deckarförfattarna Niki Mackay och Victoria Selman.

The Guilty Wife är en lättviktare. Personerna känns inte särskilt trovärdiga eller övertygande. Dialogen flyter måttligt bra. Historien är långsökt och överdrivet konstruerad, inte heller särskilt trovärdig. Men visst, den är finurligt hoptänkt. Men inte helt överraskande heller. Och slutet, tja, ingen stor överraskning, och olyckligtvis inte heller ett typ av slut som jag gillar. Men den kan passa som lätt underhållning när man ligger sjuk i sängen (t.ex. några dagar med covid…, jo), eller behöver få några timmar att försvinna på ett flygplan. Så det blir läs, ganska knappt.

(ISBN-10: 9781409175421, ISBN-13: 978-1409175421)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Guilty Wife, av Elle Croft
The Guilty Wife, av Elle Croft

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig