Nässlor utan sting? — Nässelvrede, av Solveig Vidarsdotter | deckarrecension

Nässelvrede, av Solveig Vidarsdotter

I Gäddede, på den jämtländska landsbygden, hittar en morgon en berusad och bakfull kvinna sin man liggande mördad i trädgården till deras stuga, i ett nässelbuskage. I huset finns en blodig kniv. Mannen är en känd politiker, med kanske inte den renaste byken. Samtidigt skjuts en annan politiker till döds av sin dotter, men det är ett uppenbart vådaskott på en skjutbana. Närpolisen Ingrid Kvarnberg, som egentligen just börjat sin semester, får ta hand om dödsfallen.

Detta är den andra av Solveig Vidarsdotter tre böcker som utspelar sig i Jämtland. De ska ha, enligt vissa, ”en härlig lokalfärg” och ”trovärdiga personer” (om man läser baksidesreklamen). Jag hittar det tyvärr inte. För mig är det en styltad dialog och personer som är långt ifrån att vara trovärdiga (en polis som är så räddhågsen att han knappt vågar utföra sitt arbete, för att nämna en).

Den slingrar dessutom in sig i så många krumelurer att man fortfarande långt in i boken inte begriper vart den är på väg. Kanske förmodas spänningen komma från den politiska aspekten men även den känns valhänt och ganska töntig. Det kan fungera om det ändå är spännanade och underhållande, men det är det inte.

En bok som jag inte ens orkar läsa till slut blir tyvärr läs inte. Alla kan inte gilla allt.

(ISBN 9789177793557)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Nässelvrede, av Solveig Vidarsdotter
Nässelvrede, av Solveig Vidarsdotter

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig