Hur kan sådana hemskheter hända på den vackra strandpromenaden med så vackra kvinnor? — Like Clockwork, av Margie Orford | deckare bokrecension

Like Clockwork, av Margie Orford

En ung och vacker kvinna hittas mördad på Sea Point, en vacker strandpromenad i Kapstaden. Clare Hurt är både s.k. ”criminal profiler” och journalist, blir ombedd av polisen att försöka göra en analys av fallet. Men det är bara det första av flera mord på unga kvinnor. Clare börjar misstänka att en person i Kapstadens under värld som hon tidigare haft kontakt med som är inblandad. Idag ägnar han sig åt att vara mellanhand mellan förmögna män som vill ha ”sällskap” och kvinnor som ”gärna” agerar sällskap (vad har man för val när man inget har?). Han har idag dessutom mycket goda kontakter i Kapstadens etablissemang så han är svår att nå.

Margie Orford är en sydafrikansk journalist, författare och filmregissör. Hon är visserligen född i London och uppvuxen till viss del i Namibia, men Sydafrika är hennes hemland. Like Clockwork (2009) är hennes första deckare i en serie om Clare Hart. Like Clockwork är en mycket lyckad debut. Det är en spännande bok, med ett persongalleri som fungerar bra. Historien har kopplingar till Clare Hurts egen bakgrund och även till viktiga frågor i dagens samhälle, inte bara i Sydafrika. En bok som får mig att vilja läsa mer av Margie Orford.

(ISBN 978-1-77619-255-7)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Like Clockwork, av Margie Orford
Like Clockwork, av Margie Orford, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig