Även de onda kan vara goda, fast man ska aldrig lita på någon — Every Day Above Ground, av Glen Erik Hamilton | deckarrecension

Every Day Above Ground, av Glen Erik Hamilton

Van Shaw har lämnat amerikanska arméns elitförband Army Rangers och slagit sig ner i Seattle, staden där han växte upp tillsammans med sin farfar, en professionell tjuv som lärde Van Shaw ett och annat ”handgrepp”.

Shaw hankar sig fram med diversejobb i Seattle samtidigt som han håller på att bygga upp huset som han växte upp i tillsammans med sin farfar. Det har nyligen brunnit ner till grunden (se den tidigare boken Past Crimes). Hans flickvän har lämnat honom. Så livet leker inte men han är å andra sidan inte en till att klaga.

En dag dyker en bekant till hans farfar upp, Mickey O’Hasson, med ett förslag. Han känner till en bortglömd förmögenhet, sannolikt orättfärdigt tjänade pengar men ingen existerar att göra anspråk på dem. Den ligger dold i ett kassaskåp i ett hus som ska rivas. O’Hasson behöver hjälp med att öppna kassaskåpet, och ingen har en sådan talang för kassaskåp som Van Shaw. En av de få saker som hans farfar gav honom.

Trots sin motvilja mot att vara på lagens felaktiga sida ger Shaw efter. O’Hasson behöver pengar för att rädda livet på sin sjuka dotter och – trots allt – det finns ingen rättmätig ägare till pengarna.

Men kassaskåpslyftet går inte riktigt som det är tänkt.

Every Day Above Ground är Glen Erik Hamiltons tredje bok i serien om den föräldralöse Van Shaw, efter Past Crimes och Hard Cold Winter. Det är kanske den bästa hittills. Hamilton har en fantastisk talang ör att bygga upp historien, för att ge liv åt personerna och för att få en att ha sympati även för de som kanske töjer på gränserna kanske lite för mycket.

Den är spännande, actionfylld, sympatisk, delvis rolig och väldigt välskriven. Utan tvekan läs absolut. Och det finns en poäng med titeln

(ISBN-10: 006256739X, ISBN-13: 978-0062567390)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Every Day Above Ground, av Glen Erik Hamilton
Every Day Above Ground, av Glen Erik Hamilton

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig