Mord, ja, tveklöst, men handlar det egentligen om något mycket värre? — Hard Cold Winter, av Glen Erik Hamilton | deckarrecension

Hard Cold Winter, av Glen Erik Hamilton

Som en tjänst till någon som han står i tacksamhetsskuld till ger sig Van Shaw iväg upp i de snöiga bergen mitt i vintern för att leta rätt på en ung kvinna som inte hört av sig när hon borde. Han hittar henne inte (förmodligen) men han hittar istället platsen för ett brutalt mord, två döda personer. Och vem är egentligen kvinnan som försvunnit? Eller är hon kanske en av de döda? Den andre döde är lätt att identifiera: han är från en av stadens rikaste familjer.

För att hitta svaren landar Van Shaw i en härva av det värre slaget i Seattles undre värld, samtidigt som han kämpar mot sin egen PTSD sedan han var i amerikanska armén. Att en av de inblandade dessutom är en av hans gamla flammor, en barndoms nästan-flickvän, gör det inte lättare.

Det här är den andra boken i serien om Van Shaw, skriven av Glen Erik Hamilton (som uppenbarligen har något svenskt i bakgrunden). Den första var Past Crimes. Van Shaw har just lämnat amerikanska armén under inte helt rättframma omständigheter. Han uppfostrades av sin farfar, som levde på diverse kriminalitet, och lärde sonsonen ett och annat trick.

Det är en action-fylld bok som klarar sig med råge från att gå över styr och bli våldsporrig. Tvärt om är det en välskriven och mycket spännande historia om en hjälte med en delvis mörk bakgrund och själ men som man trots allt inte kan låta bli att tycka bra om. Han kanske inte alltid är riktigt hederlig, men han är definitivt inte ohederlig. Och trots allt ont han sett försöker han göra rätt.

Det enda som stör lite är att det smiter in ett litet element av världsomstörtande konspiration i historien, som inte ofta är i min smak. När man kommer dit så känns det ofta som om författarna tar i lite för mycket. Men okej. En bok som tar slut allt för fort, och det är förstås läs absolut.

(ISBN-10: 0062344595, ISBN-13: 978-0062344595)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Hard Cold Winter, av Glen Erik Hamilton
Hard Cold Winter, av Glen Erik Hamilton

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig