En lögn att lita på, av Elizabeth George | engelsk miljö ut i fingerspetsarna

En lögn att lita på, av Elizabeth George

Elizabeth George är en amerikanska som skriver deckare i urtypiska gammaldags engelska miljöer. Hennes hjältar är adelsmannen och poliskommissarien Thomas Lynley (Lord Asherton), med hans vänner Deborah och Simon St James, och Lynleys assistent Barbara Havers.

Jag var förr mycket förtjust i Elizabeth Geroges deckare med Thomas Lynley. Den här är lite mindre övertygande. Kanske är det jag som har ändrat smak, kanske är det George som inte är i toppform.

En lögn att lita på utspelar sig i norra England. Lynley har blivit beordrad att i hemlighet utreda ett dödsfall på släkten Faircloughs gård. Dödsfallet verkar vara helt naturligt men familjeöverhuvudet i klanen Fairclough har utnyttjat sina politiska kontakter och via sin Londonklubb bett polischefen att se till att det grävs lite mer i dödsfallet. Lynley får uppdraget.

För att riktigt uppskatta den här boken ska man tycka om miljöskildringar i norra England och komplicerade familjeförhållanden och (kanske) skumma intriger. Det är inte en särskilt spännande bok, historien tar sig fram långsamt genom det dimmiga landskapet. Kanske hade det livats upp lite om Barbara Havers hade fått vara med lite mer. Hon är det mest livfulla inslaget i boken. För Elizabeth George-entusiasten eller för den som gillar dimmiga Engelska landskap och fuktiga herrgårdar. Man får i alla fall mycket läsning för pengarna. Boken är mer än 600 sidor lång.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

En lögn att lita på, av Elizabeth George
En lögn att lita på, av Elizabeth George

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig