Men tänk om det är någon som jag känner!? — The Suspect, av Fiona Barton | bokrecension deckare

The Suspect, av Fiona Barton

Två artonåriga tjejer ger sig av till Thailand för att fira att skolan är slut. Det blir väl inte riktigt som de tänkt sig. De hittar inte till rätt hotell och får istället rum på ett ställe som känns lite loppigt, men där flera resande och äventyrande ungdomar från Europa finns. Den ena av flickorna ger sig med stor entusiasm in gruppen av ungdomar med tveksamma vanor. Den andra är mer försiktig, samtidigt som hon uppehåller skenet om en fantastisk resa med positiva och glada meddelanden hem till familjen.

Men en dag så slutar familjen hemma att höra något av henne. Inga mail. Inga poster på sociala media. Familjen blir orolig och kontaktar polisen. Men polisen säger sig inget kunna göra.

Kate Waters, en journalist som desperat letar efter sin nästa stora historia, hör talas om det och ser det som en chans att hålla sin låga lysande i tidningen där hon arbetar. Hon åker till Thailand för att försöka få resa på vad som hänt. I sitt sökande efter flickorna stöter hon på spår av sin egen son, som är i Thailand och arbetat med humanitära frågor sedan två år. Tror Kate. De har inte haft mycket kontakt under dessa två år. Så hur kommer det sig att spår av honom dyker upp i samband med flickorna. Han är ju i en helt annan del av Thailand. Eller är han inte? Vad har han med flickornas försvinnande att göra?

The Suspect är Fiona Bartons tredje bok om journalisten Kate Waters. Barton är själv dagstidningsjournalist, så hon har naturligt en talang för att skriva och kan också mycket insikt i hur det fungerar med en journalists jakt efter historier och kamp på redaktionen för att beskriva det på ett övertygande sätt. The Suspect är kanske inte så mycket en ”deckare” eller spänningsroman som en märklig historia. Det är en historia om två unga kvinnor som egentligen inte vet vad de vill och ger sig ut på ett äventyr som de inte begriper sig på att hantera, i en kanske överdriven naivitet. En historia om två familjer med helt olika liv och sinne, var och en med olika interna konflikter, men som blir knutna tillsammans med sina döttrars oöverlagda och illa planerade resa. En historia om en nyhetsjagande journalist som upptäcker att hennes son kanske inte är riktigt den hon tror.

Fiona Bartons The Suspect är inte riktigt på samma nivå som hennes tidigare böcker, speciellt inte The Child, men den är likväl fascinerande och läsvärd, så för mig blir det ett läs.

(ISBN-10: 0552176508, ISBN-13: 978-0552176507)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Suspect, av Fiona Barton
The Suspect, av Fiona Barton

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig