Amerikansk klassiker om mystiskt terrordåd — The Judas Goat, av Robert B. Parker | bokrecension, deckare

The Judas Goat, av Robert B. Parker

Spenser är privatdetektiv. Spenser har ont om pengar. Spenser är på amerikanska östkusten, i Boston. Spencer blir anlitad av en mångmiljonär, Hugh Dixon, för att utreda en familjekatastrof. Ingen liten katastrof. Dixon med familj satt på en restaurang i London för ett år sedan och njöt av en middag. En bomb exploderade. Hela Dixons familj utplånades. Polisen säger att det är ett terrordåd som de jobbar på… Dixon vill att Spenser tar reda på vem som låg bakom. Givetvis åtar sig Spenser uppdraget.

Robert B Parkers bok ”The Judas Goat” är en i en serie av sex om den amerikanske privatdeckaren Spenser. På sin tid var han en mycket hyllad deckarförfattare och vann bland annat Edgar Allan Poe-priset. Denna bok skrevs 1978 och är tydligt märkt av sin tidsepok. Inte långt efter terrordådet vid Olympiska Spelen i München 1972.

Det är delvis en klassisk amerikansk ”hårdkokt” deckare, men också delvis en bok med humor, så det är inte bara våld och elände.

För att lösa mysteriet reser Spenser runt Europa, Amsterdam, Danmark,… och uppdagar den mörka historien bakom den tragiska explosionen på restaurangen. I farten dyker det upp några originella och underhållande bifigurer.

En snabbläst, kortfattad, underhållande bok i klassiskt amerikanskt deckarsnitt. Mycket läsvärd och underhållande, och en glimt tillbaks i tiden, om än inte bland de riktiga topparna.

(ISBN-10: 0140053042, ISBN-13: 978-0140053043)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Judas Goat, av Robert B. Parker
The Judas Goat, av Robert B. Parker