Riksrätt eller nationell katastrof, vad ska man välja?— The President Is Missing av Bill Clinton och James Patterson | deckarrecension

The President Is Missing av Bill Clinton och James Patterson

Presidenten står inför ett förhör för ”impeachment”. Kongressen vill utreda om han hjälpt en terrorist att undkomma ett försök att eliminera honom. Men presidenten vägrar att svara på frågorna. En okänd kvinna har nämligen besökt honom i Vita Huset och gett honom information som visar att USA står inför ett terrorangrepp större än någonsin tidigare. Hela USAs elektroniska infrastruktur riskerar att förstöras, allt som på något sätt har att göra med eller använder datorer kommer att förintas. Om presidenten svarar på Kongressens frågor kommer hela räddningsaktionen att förstöras. Dessutom måste det vara så att det finns en förrädare i Vita Huset.

Det här är vad man förr i tiden (?) skulle kallat kioskdeckare. Idag kanske man kan kalla det flygplatsdeckare. Något man köper därför att man inte har något att läsa på flyget. En sista utväg för att slippa sysslolöshet. Det är precis vad det är, en sista utväg. Den är banal, inte det ringaste trovärdig, en aning spännande, men rakt igenom lättglömd. Man missar inget genom att inte läsa den. Till och med historien om ”viruset” är så fånig och illa underbyggd att det inte blir fängslande alls. James Patterson har sålt 400 miljoner exemplar. Det visar att försäljningsframgång inte nödvändigtvis bygger på kvalitet. Detta är dessutom en av de sämre jag läst av honom. Han har för vana att skriva tillsammans med en med-”författare”, i detta fall f d president Bill Clinton. Han har knappast bidragit med många ord i boken, men att hans namn står på omslaget gör säkerligen att den säljer tio gånger fler exemplar än annars. Tyvärr. Det är knappast innehållet som gjort den till ”number one bestseller”. (ISBN-13: 9781538713839)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The President Is Missing av Bill Clinton och James Patterson
The President Is Missing av Bill Clinton och James Patterson, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig