Anlagd brand eller olycka? Drunkning eller bortrövande? — Det du inte vet, av Anna Jansson | deckarrecension

Det du inte vet, av Anna Jansson

Gotlandspolisen Maria Wern är på en fest när ett av grannhusen fattar eld i en våldsam brand. Flera personer skadades men överlevde. Nästa dag försvinner en kvinna som håller på att utreda vilka eventuella miljökonsekvenser en oljeborrningskoncession skulle få för Gotland. Hon skull ta en promenad på stranden men försvann spårlöst. Har hon tagit en simtur och drunknat? Har hon blivit bortrövad av de som vill borra för olja?

En journalist dyker upp och börja ställa frågor, men är det verkligen en journalist.

Anna Jansson har skrivit en rad deckare som utspelar sig på Gotland, fler än 30 faktiskt. Flera av böckerna har polisen Maria Wern som huvudperson. Kanske är det den stora produktionen som gör att innehållet blir lite utspätt?

Det är för mig inte en deckare som engagerar. Jo, förvisso en del lokalfärg från Gotland, men spänningen och drivet saknas, personerna blir inte mycket mer än siluetter. Har man läst tidigare böcker med Maria Wern så kanske man kan vara road av denna, men annars får det nog bli läs inte.

(ISBN 9789175038438)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Det du inte vet, av Anna Jansson
Det du inte vet, av Anna Jansson

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig