Explosivt oljemysterium — The Investigator, av John Sandford | deckarrecension

The Investigator, av John Sandford

Letty Davenport är bara 24 år gammal, men hon arbetar som assisten till en senator i amerikanska Kongressen, ett tråkigt kontorsjobb för en som är uppväxt som (adoptiv)dotter till en US Marshal, de som bl.a. skyddar viktiga vittnen och hemliga identiteter. Hon får chansen att hjälpa till med en utredning i Texas, en välkommen förändring för att komma ifrån tristessen. Några oljefirmor har rapporterat att de misstänker att lite olja har stulits från dem. Inga stora kvantiteter men ändå oroväckande. När Letty börjar riva i trådarna visar det sig att det döljer sig något mycket större och mycket hemskare än lite oljestölder. En dramatisk konspiration.

”The Investigator” är en av ett flertal böcker om Letty Davenbort, skriven av John Sandford. Historien flyter på fort och man undrar ”hur ska det gå?” Men det utvecklar sig till en typisk amerikansk kriminalroman med en stor dos av vapenteknologi, rikligt kryddad med diverse modellnummer, och samhällelig rasism. Den är lättläst och spännande men också en lättglömd lättviktare. Så lätt att den onekligen passar som flygplanslitteratur. Men också god underhållning, om man står ut med alla vapen (i och för sig inte så mycket våld, så det kan ju kompensera). Och Letty Davenport är en bra huvudfigur som säkert kan vara värd ett återbesök.

(ISBN-10: 059332868X, ISBN-13: 978-0593328682)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Investigator, av John Sandford
The Investigator, av John Sandford

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig