Högtflygande planer som dock riskerar att krascha — Den som överlever, av Victor Pavic Lundberg | deckarrecension

Den som överlever, av Victor Pavic Lundberg

Ett flygplan kraschar mitt i Stockholm. Mitt på Medborgarplatsen. 199 personer dör. En ung flicka som råkade vara på torget var en av dem. Hennes mamma, som hon var ute och promenerade med, men som kom lite efter, överlever; såg planet landa på sin dotter. Hennes liv förvandlas till ett projekt att hedra sin döda dotter med mediaframträdanden och en välgörenhetsfond. Tjugo år senare har Danijela Mirkovic börjat rota i historien. Danijela är en oändligt ambitiös reporter på den stora tidningen, men har kommit i onåd på redaktionen. Hon ser detta som en möjlighet att återuppväcka sin status som stjärnreporter för hon har börjat ana ugglor i mossen. Flygplanskraschen verkar inte ha gått till som alla vill få oss att tro.

Victor Pavic Lundberg gör debut med ”Den som överlever”. Boken har blivit mycket uppmärksammad och vann till exempel pris för ”årets deckardebut 2022”. Historien är förstås lite märklig och kanske inte särskilt trovärdig. Ett plan kraschar mitt i Stockholm. På Medborgarplatsen. Utan att det blir särskilt mycket katastrof. Utan att det verkar blivit särskilt noga utrett. Men det är en mycket välskriven bok med en historia som flyter bra framåt, med personer som känns hyfsat trovärdiga (men har en halvt misslyckad journalist råd att ta taxi varthelst hon ska i Stockholm?). Bra underhållning även om den känns lite väl fantasifull.

(ISBN 978-91-0-080166-3)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Den som överlever, av Victor Pavic Lundberg
Den som överlever, av Victor Pavic Lundberg

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig