Faran med att spela golf, och liera sig med sina fiender — Body Breaker, av MW Craven | deckare bokrecension

Body Breaker, av MW Craven

Två män är ute och spelar golf i Cumbria uppe i det vackra Lake Distrikt i norra England. När de kommer till tredje hålets green och ska putta stannar de av förskräckelse. Framför hålet i greenen ligger det en människohand. Detective Inspector Avison Fluke får avbryta sin lugna lördag och komma till golfbanan och inspektera. Hur har handen hamnat där? Är det golfarna som lagt dit den som något sorts praktiskt skämt? Eller gruppen just innan? Någon som stått bland buskarna och släng in den? Och varför i så fall?

Men nej, inget stämmer. Men Avison Fluke hinner inte så långt i utredningen innan han själv blir arresterad under den nationella terrorismlagstiftningen.

Body Breaker är andra boken i serien om Avison Fluke i Cumbria, skriven av MW Craven (Mike W Craven). Det blir en ganska komplicerad historia där skurkar ibland är goda och goda ibland är skurkar. Till och med med lite effektsökeri (den avhuggna handen till exempel). Men MW Craven är en mycket skicklig författare. Han skriver en mycket flytande prosa som driver historien framåt; ett persongalleri av blandade karaktärer som fungerar (för det mesta).

Kanske har den här boken blivit lite för speciell, lite för tillkrånglad historia, för att hamna riktigt på toppen av listan. Men det är okej, MW Craven är i vilket fall en mycket läsvärd författare.

(ISBN 978-1-47213-266-6)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Body Breaker, av MW Craven
Body Breaker, av MW Craven

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig