Barnmord och gangstrar på nyazeeländska landsbygden – Marlborough Man, av Alan Carter | deckarrecension

Marlborough Man, av Alan Carter

Nick Chester är en engelsk elitpolis. Han hade infiltrerat en kriminell gangster-organisation i England, men det gick inte riktig som det var tänkt. För att undvika repressalier lever han nu med sin familj som vanligt polis i en lite stad längst norrut på Sydön i Nya Zeeland.

Men den lilla staden drabbas av ett grymt barnmord. När Chester börjar rota i det visar det sig att det kanske bara är ett av en serie mord på barn, däribland ett som tycks involvera den stora skogspampen i området. Samtidigt har gangstrarna i England lyckats få vittring på att Chester är på Nya Zeeland. Och Chesters hustru börjar tröttna på att leva ett liv i hemlighet och på flykt.

Alan Carter är australiensare och har tidigare skrivit deckare som utspelar sig i Australien. Detta är hans första bok från Nya Zeeland. Intrigen är inte konstig, det är mord och det är jakt på förrädaren, men den är skickligt konstruerad och blir till en mycket spännande historia. Delvis upplandad med lite mer humoristiska svängar.

Som extra bonus får man lite känsla för den nyzeeländska landsbygden och det märkliga landskap som finns i sundet mellan Nordön och Sydön. Nya Zeeland är ett avlägset och glest befolkat land, med ett ibland andlöst vackert landskap.

Värt att slå upp lite i Google Earth för att titta.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Marlborough Man, av Alan Carter
Marlborough Man, av Alan Carter, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig