Full pott för fransk deckare: ”En mässa för de döda” av Jean-Christophe Grangé

En mässa för de döda, av Jean Christophe Grangé

En stor favorit är den franske författaren Jean-Christophe Grangé. Jag har just läst ut ”En mässa för de döda” (”Miserere” på franska) och jag ger den betyget ”Läs absolut!”. Grangés böcker har alltid vissa drag gemensamt. Ofta är det en lätt deprimerad och cynisk polis i medelåldern som tvingas samarbeta med en yngre förmåga. Så också i denna bok. Den yngre förmågan ska egentligen bli kvitt sitt drogberoende på en anstalt men kastar sig i stället in en utredning som han misstänker handlar om pedofili. Men gör den det egentligen?

Grangé är en mästare på att hitta på listiga – och fantasifulla – gåtor och samtidigt som handlingen drivs framåt förflyttar vi oss från ett pulserande Paris till ödebygden mitt i Frankrike där terrorn från nazitiden lever kvar.

En blandvändare men samtidigt mycket välskriven.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

En mässa för de döda, av Jean Christophe Grangé
En mässa för de döda, av Jean Christophe Grangé

Skribent:

One Response

  1. Grangé hade en period där han skrev “mystiska” böcker. Nu är han verkligen tillbaks i den spännande, action-inriktade polisdeckar-genren. Håller med: läs! (Och dessutom kan det väl vara trevligt med omväxling från alla engelska och amerikanska deckare!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig