Mord (politiskt?) i ockuperat Bordeaux | Death in Bordeaux av Allan Massie | deckarrecension

Death in Bordeaux av Alan Massie

Death in Bordeaux är en lite udda bok. Författaren, Allan Massie är en skotsk journalist. Boken utspelar sig dock i Bordeaux, och dessutom under den tid när större delen av Frankrike var ockuperat av Tyskland under andra världskriget.

Det är första delen i en trilogi om den lite egensinniga poliskommissarien Lannes, som under sin nya tyska polischef får i uppdrag att utreda ett mord. Men kanske är det ett mord som i själva verket borde glömmas, ett politiskt mord som helst själv borde begravas i krigstider? Men inte för Lannes. Och saker är ju förstås inte precis som de verkar.

Även om det förstås är en kriminalroman med mord, under andra världskrigets ockupationstid, så är det i viss utsträckning en stämningsroman (och inte stämning i juridisk mening). Fransk miljö för gott och väl drygt femtio år sedan. Lite som Maigret kanske, men annorlunda.

Det är en extra krydda om man varit i Bordeaux (eller kanske ska åka dit) och därmed får lite hållpunkter i miljöerna. En god underhållning, som kan ”muntra upp” några långa kvällar. Det blir nog fler romaner lästa i den här serien med tiden.

Mer om Bordeaux här!

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Death in Bordeaux av Alan Massie
Death in Bordeaux av Alan Massie, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig