Hämnaren med de perfekta insidermorden — The Judge’s List, av John Grisham | deckare recension

The Judge’s List, av John Grisham

Jeri Crosbys far mördades för tjugo år sedan. Hon har ägnat hela den tiden åt att försöka hitta mördaren. Nu tror hon att hon vet vem det är men är så rädd för sitt eget liv – ifall den hon tror är mördaren har börjat ana att han är på väg att bli upptäckt – att hon lever under ett antal olika alias. Hon har nämligen hittat ett flertal andra mord som hon tror är begångna av samma person under de förlupna tjugo åren. polisen har däremot inte gjort någon som helst koppling mellan dem. Nu känner hon sig beredd att göra något åt saken och tar kontakt med Lacy Stolz på Floria Board of Judicial Conduct.

John Grisham har skrivit ett nästan oändligt antal böcker. Hans två första, A Time To Kill (1989) och The Firm (1991) gjorde mycket stor succé, liksom The Pelican Brief (1992).

The Judge’s List är runt den fyrtionde-femtionde boken. Och visst märks det. Det har blivit mer av industriproduktion än inspiration i Grishams böcker, The Judge’s List inkluderad. Den är rapp och snabbläst. Fängslande, ja en aning. Trovärdig, nej inte särskilt. Platta karaktärsbeskrivningar, jo, det är det nog. Läsvärd? Ja, som lätt underhållning, men inte remarkabel eller inspirerade, som en del av hans tidigare böcker. Men de säljer ju ändå.

(ISBN 978-1-529-34241-3)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Judge’s List, av John Grisham
The Judge’s List, av John Grisham, copyright BKWine Photography