Number 1, men knappast bland detektivromaner — The No. 1 Ladies’ Detective Agency, av Alexander McCall Smith | deckarrecension

The No. 1 Ladies’ Detective Agency, av Alexander McCall Smith

Detta är första boken i serien om Mma Ramotswe som startar ”The No. 1 Ladies’ Detective Agency”. Det är en serie små berättelser om vilka uppdrag Mma Ramotswe får. Den utspelar sig i Botswana.

Alexander McCall Smith has sålt manga miljoner böcker. Varför vet jag inte, i alla fall inte att döma av denna bok. Han har skrivit mer än 80 böcker så produktionen kanske går fort. Den här fick mig att tänka på min barndoms radioserie (och böcker) Dickie Dick Dickens, en smårolig (för personer i den åldern) komedi-deckare. Det verkar vara samma kategori läsare som denna riktar sig till.

Inte en deckare, ens tveksam om det kvalificerar som oskyldig underhållning. Den här boken slutade jag läsa efter bara några kapitel. Ovanligt. Med andra ord: läs inte.

(ISBN-10: 3200306238, ISBN-13: 978-0349116754)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The No. 1 Ladies’ Detective Agency, av Alexander McCall Smith
The No. 1 Ladies’ Detective Agency, av Alexander McCall Smith

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig