När svaret är precis framför ögonen — Dead Eyed, av Matt Brolly | deckarrecension

Dead Eyed av Matt Brolly

Scenen är inte vacker. Mordoffret har ett latinskt citat inskuret på bringan, och båda ögonen har slitits ut. Det är ett mord som liknar ett som Detective Chief Inspector Michael Lambert utredde för tjugofem år sedan.

När nästa mord upptäck, med samma sorts stympning, börjar det se ut som om målet för grymheterna i själva verket är Michael Lambert. Och visst, det handlar om honom.

Dead Eyed är Matt Brollys första bok, och den första i en serie om DCI Michael Lambert. Det är en deckare i en klassisk engelsk kriminalromanstil. Lambert är en av polisens mest talangfyllda utredare. Han arbetar i en hemlig avdelning av polisen som har skaffat sig unik (och inte helt tillåten) tillgång till i stort sett alla datasystem som finns, inklusive sociala media, med vad som kallas The System.

Men boken är framför allt en historia om en klassisk polisutredning, med mystiska motiv, hierarkiska konflikter, korruption, och mycket annat.

En utmärkt debut om Michael Lambert, med andra ord läs absolut.

(ISBN-10: 1848457995, ISBN-13: 978-1848457997)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Dead Eyed av Matt Brolly
Dead Eyed av Matt Brolly

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig