En dubbel grymhet i Londonförorten — Dead Lucky, av Matt Brolly | deckarrecension

Dead Lucky, av Matt Brolly

Ett ovanligt grymt mord. En kvinna dödas av en maskerad gärningsman; hennes make är fastbunden på en stol mitt emot och tvingas bevittna mordet. Det blir DCI Michael Lambert på en specialenhet för besvärliga brott som får ta hand om det. Det dröjer inte länge förrän mord nummer två händer. På samma sätt. När sedan mördaren själv tar kontakt direkt med Lambert verkar det som om det i själva verket handlar om honom. Men varför?

Dead Lucky är Matt Brollys andra bok om Michael Lambert. Det är en klassisk engelsk deckare om en mordutredning och om hur Michael Lambert driver saken vidare. Matt Brolly är en mycket talangfull författare. Historien drivs framåt i stort tempo, konflikterna och dialogen komplicerar, utan att vara konstruerade. Det är dock två saker som stör helhetsbilden.

Precis som i Brollys första bok, Dead Eyed, är det en grotesk grymhet i morden, som nästan går över gränsen. Det finns också en bakgrundshistoria om Michael Lamberts komplicerade kärlek (eller inte?) till hans (före detta?) hustru, som mest känns ansträngd och inte tillför något. Men trots det så är det en eminent läsbar bok och det får ändå bli: läs absolut.

(ISBN 9781848458000)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Dead Lucky, av Matt Brolly
Dead Lucky, av Matt Brolly

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig