Självmord eller mord? Och vad har det med pedofilerna att göra? — Dead Time, av Matt Brolly | recension deckare

Dead Time, av Matt Brolly

På lappen som sitter på liket står det ”DCI Lambert”. Visst ser det ut som ett självmord, men varför då namnet på en polis? Precis samtidigt som dödsfallet (mordet?) hänt fritas en fängelsekund vid en fångtransport från ett fängelse till ett annat. Personen är en av nyckelfigurerna i en tidigare utredning som Michael Lambert utrett, ett omfattande fall med en ring av pedofiler och barnmisshandlare som gick under namnet The Manor.

När ytterligare en person hittas död med en lapp med ”DCI Lambert” på sig blir det uppenbart att han är personligt inblandad.

Dead Time är Matt Brollys fjärde bok om DCI Michael Lambert (kanske dags att snart frångå titelsystematiken och alltid börja med ”Dead”?). Lambert var tidigare en del i en numera nedlagd super-hemlig grupp inom Londonpolisen som utredde de mest komplicerade fallen. Nu har han hand om ”vanliga” mord och brott.

Matt Brolly är en stor talang på att skriva fängslande historier, som driver en att läsa kapitel efter kapitel. Efter fyra böcker kanske det börjar bli lite mycket ”modell” med att Lambert alltid själv är inblandad i brotten på något sätt, och att hans komplicerade kärlekshistoria med hans (före detta?) fru hela tiden (onödigt) figurerar i periferin.

Men trots detta är det en storartad klassisk engelsk deckare som får läs absolut.

(ISBN 9781800327047)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Dead Time, av Matt Brolly
Dead Time, av Matt Brolly