Drama i kallt Härjedalen – Björnen sover inte av Monica Grönlund | deckarrecension

Björnen sover inte, Monica Grönlund

I “Björnen sover inte” försvinner en 15-årig flicka spårlöst på nyårsnatten i ett kallt och snöigt Härjedalen. Vad har egentligen hänt? Många i trakten verkar ha något att dölja. För Harry Hansson, polis i Sveg, blir det ett besvärligt fall. Skolkamrater påstår att de ingenting vet, grannar uppträder misstänkt.

Han tar hjälp av Tom, barndomskamrat och kollega som numera jobbar i Malmö. Tom har sina egna problem nere i Skåne, både med jobb och dotter, men han kommer ändå upp och bistår Tom. Utredningen hettar till när man dessutom får ett självmord på halsen och Harry blir avstängd från utredningen.

”Björnen sover inte” kallar sig en Nordic Noir och det ligger en del i det. Livet i Härjedalen skildras som ganska dystert på många vis. Det gäller att passa in annars får man det jobbigt. Men boken är inte helt och hållet mörk. Vänskap och romantik har också en plats här.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Björnen sover inte, Monica Grönlund
Björnen sover inte, Monica Grönlund, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig