Kan en person så totalt förändras? Och försvinna? — Angelika, av Karin Valtersson | deckarrecension

Angelika, av Karin Valtersson

Mikaelas syster Angelika reser utomlands för att leva det glada livet i storstaden, först i Madrid och sedan i London. Men en dag får Mikaela reda på att Angelika gift sig med en nobel engelsk adelsman och slagit sig ner på arvegodset på engelska landsbygden.

Det låter helt otroligt, inte alls likt Angelika.

Men det är från Thomas själv, hennes adlige make, hon får höra att Mikaela helt plötsligt försvunnit, lämnat både make och – dessutom – sin lilla dotter. Mikaela släpper allt hon har i händerna och ger sig brådstörtat av till England för att förstå vad som hänt, till hennes egen familjs stora protester. Det är något som inte stämmer.

Angelika är Karin Valterssons debutroman. Den drar i alla fall delvis lite inspiration från hennes egen värld. Valtersson är född i Gimo men bor nu i Surrey i England. Det är en mycket lyckad debut även om den inte når upp till genrens toppar. I det stora hela välskriven med en kanske inte allt för otrolig historia.

Det som haltar lite är delvis psykologin – kan familjemedlemmar vara så oförstående för vad som är viktigt för andra? – och i viss del logiken i vissa av händelserna, där det är svårt att förstå hur skeendet kan vara möjligt. Om detta låter kryptiskt så kanske du ska läsa boken. Den är helt klart värd ett läs, och så hoppas jag på att tekniken blir lite ytterligare slipad till bok nummer två. Som jag ser fram emot att den kommer en dag.

(ISBN: 9789177951889)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Angelika, av Karin Valtersson
Angelika, av Karin Valtersson

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig