En omöjlig uppgift, men ett gott försök, Millenium | Det som inte dödar oss, av David Lagercrantz | deckarrecension

Millenium | Det som inte dödar oss, av David Lagercrantz

Att skriva en uppföljare till vad som kanske är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika deckartrilogi kan inte vara lätt. David Lagercrantz fortsättning på Stieg Larssons Milleniumböcker om journalisten Mikael Blomkvist och rebellen Lisbeth Salander når, helt väntat, inte ända upp till originalet. Men, som sagt, det var väntat.

Världen har förändrats och Mikael Blomkvists tidning Millennium har sålts. Blomkvist själv har i stort sett tappat hela sin journalistiska glöd. Men så dyker det upp en möjlighet till ett osannolikt och skandalfyllt scoop som återger Blomkvist hans tidningsmannaengagemang. Det blir kopplingar till amerikanska säkerhetstjänsten och korrupta storföretag förstås.

Boken är förvisso välskriven och spännande men spelar lite för mycket på onda företag och organisationer. Det är inte riktigt samma spänning och nerv som i originalen och framför allt för lite av den genuina Lisbeth Salander. Men trots det, läs. Det som inte dödar oss, i Milleniumserien (Millenium 4) av David Lagercrantz, inspirerad av Stieg Larsson.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Millenium | Det som inte dödar oss, av David Lagercrantz
Millenium, Det som inte dödar oss, av David Lagercrantz

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig