Deckarburlesk (?) med gåtans lösning — Offer 2117, av Jussi Adler-Olsen | bokrecension deckare

Offer 2117, av Jussi Adler-Olsen

En grupp flyktingar från Nordafrika tar sig med nöd och näppe iland på Cypern, men några överlevde inte utan flyter iland livlösa. Bland annat ”offer 2117”. En journalist i Barcelona, som är allvarligt på glid, ser det som sin chans att skriva Historien som ska göra honom berömd.

Föga anar han att han kommer mitt in i centrum av våldets och terrorismens virvel. Avdelning Q i Köpenhamnspolisen, som leds av den egensinnige Carl Mørck, och där den mystiske Assad arbetar, blir indragen i samma historia.

Är Europas största terrordåd möjligt att stoppa?

Offer 2117 är den åttonde boken i den framgångsrika serien om Avdelning Q. Det är också i denna bok som vi får veta var den hemlighetsfulle men talangrike Assad verkligen kommer ifrån. Hans hemlighet avslöjas.

Boken har förvisso en intressant bakgrundshistoria, flyktingproblematik, terrordåd, kryddat med lite av dagens sociala isolering som internetmissbruk kan leda till. Men det blir tyvärr något som snarare liknar en burlesk, upplandad med våldsgrotesk, platt-fall komedi och styltighet. Stora delar av boken känns överdrivet löjliga så att man får kämpa sig igenom.

Det är en bok för den som vill få svaret på frågan ”vem är Assad?”. Andra kan avstå. En riktigt trist bok av en författare som annars skrivit bra böcker, med andra ord, läs inte.

(ISBN: 9789100184711)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Offer 2117, av Jussi Adler-Olsen
Offer 2117, av Jussi Adler-Olsen

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig