Superskurkar, superhjälte och superhemlig underrättelsetjänst – The Nowhere Man, av Gregg Hurwitz | deckarrecension

The Nowhere Man, av Gregg Hurwitz

Evan Smoak är uppvuxen som föräldralös. Han flyttades från fosterhem till fosterhem till dess att han togs om hand av en hemlig gren av det amerikanska försvaret. Där uppfostrades han från tidig ålder till att bli en hemlig elitsoldat som kunde skickas vart som helst, på vilken sorts uppdrag som helst, utan att det fanns det minsta officiellt spår av honom.

Han blev ”Orphan X”.

Han är utbildad i alla sorts försvars-, angrepps- och informationstaktiker. Och är den bäste i allt.

Men en dag valde han att lämna allt detta bakom sig. Han bestämmer sig för att göra gott med sina talanger, framför allt att hjälpa utsatta ungdomar i knipa. För att överleva får han gå under jorden och leva ett hemligt liv. Försvinner från USA, raderar alla spår. Hans gamla organisation, som han lämnat, vill inte längre ha honom kvar i livet – en förrädare.

Men en dag vaknar han upp inlåst och infångad. Men det är inte hans gamla organisation som fått tag på honom, utan en mystisk utpressare. Vad är det som händer?

Det här är en verklig superhjälteshistoria. Evan Smoak kan allt, är starkare än alla, skjuter bättre än alla, och är smartare än alla. Det är en verklig lättviktare till bok. Men ändå ganska underhållande, med bra tempo. Lite väl mycket övermänskliga talanger, underjordiska verksamheter och ondskefulla människor. Men om man gillar sådant så är den inte så dum. Den andra boken som Gregg Hurwitz skrivit om Evan Smoak. Den första hette Orphan X. Läs (knappt) (om man vill ha en verklig lättviktare), annars läs inte

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Nowhere Man, av Gregg Hurwitz
The Nowhere Man, av Gregg Hurwitz, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig