Mystiska mord eller vanlig vardag — De drabbade, av Karin Wahlberg | deckare bokrecension

De drabbade, av Karin Wahlberg

Claes Claesson, kriminalkommissarie, och hans hustru Veronika Lundborg, läkare har flyttat till Lund och till nya arbeten. Ett av Claessons första uppdrag blir ett brutalt mord i en sommarstuga. Carolina Broms, sjukvårdsstrateg, har hittas sönderslagen på landet och dessutom full av fentanyl. Ingen kunde ana att hon var drogbrukare.

Karin Wahlberg är väl en av Sveriges mer kända deckarförfattare. Hon har skrivit tio böcker om kriminalkommissarie Claes Claesson plus sju andra, till exempel Matthandlare Olssons död. Hon är uppenbarligen populär. De drabbade är den andra boken jag läser av Wahlberg. Men tyvärr blir jag inte övertygad. Den är förvisso välskriven med ett persongalleri som väl är ganska trovärdigt. Men det händer inget, det är inte spännande, inte fängslande. En berättelse om livet i Lund och kanske lite mord. Efter runt hundrafemtio sidor utan spänning, mysterier eller äventyr gav jag upp.

(ISBN 978-91-46-23710-5)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

De drabbade, av Karin Wahlberg
De drabbade, av Karin Wahlberg

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig