Deckare, spinonroman, eller finansmysterium, med extra allt — Profetens vinter, av Håkan Östlundh | deckarrecension

Profetens vinter, av Håkan Östlundh

Elias Krantz pappa dödas vid ett bombattentat på Balkan. Råkade han vara vid fel plats vid fel tidpunkt? Nej, den SIDA-anställde pappa Krantz var uppenbarligen målet för attentatet. Men varför döda en biståndstjänsteman.

Elias undrar och börjar ställa frågor. Det visar sig bland annat att pappan fått anställning på SIDA under märkliga omständigheter. Och när folk börjar falla som käglor runt Elias och hans frågor så är det mer än klart att allt inte står rätt till.

”Profetens vinter” är första delen av en trilogi om ”profeten” Elias av Håkan Östlundh. Boken är i mycket annorlunda stil än det mesta av svensk deckarproduktion. Det handlar om storfinans och vapensmuggling, om korrupta politiker och spioner, om hemliga poliser och ännu mer hemliga poliser, avlyssning och superteknologi och så vidare.

En bok i högt tempo, så högt tempo att det emellanåt blir svårt att hålla reda på vem som är vem, vem som är god och vem som är ond…

En läsvärd debut: läs absolut, även om jag inte är förtjust i den typen av historier där författaren inte klarar av att avsluta den i en volym.

(ISBN: 9789177951308)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Profetens vinter, av Håkan Östlundh
Profetens vinter, av Håkan Östlundh

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig