(S)Vindlande mordhistoria i Kapstaden | The Serpentine Road av Paul Mendelson | deckarrecension

The Serpentine Road av Paul Mendelson

En mycket prominent och rik vit kvinna, arvtagerska till en stor vit industriman, hittas mördad. Kanske finns det en enkel lösning på mordet. Kanske inte. Det visar sig att hon haft ett förhållande som ingen känt till med en svart man vars far var en av de stora personerna i kampen mot apartheid. Sedan följer ytterligare sex mord.

Men varför? Vad är länken?

Överste Vaughn de Vries (eftersom man har militära titlar i den sydafrikanska polisen, SAPS) utreder morden och mysteriet leder honom tillbaks till händelser lång tid tillbaks, när han själv var nykomling i polisen.

The Serpentine Road är den andra boken av Paul Mendelson om Vaugh de Vries. (Den första, lika läsvärd, heter The First Rule of Survival – läs den först!) Trots att Mendelson är brittisk (och egentligen en specialist på bridge och andra kortspel) lyckas han beskriva staden Cape town och det sydafrikanska samhället på ett mycket insiktsfullt sätt.

Men dessutom är boken en spännande polishistoria, som drar med en in i polisens utredning och runt i Kapstadens många mycket olika sorters samhällen. En strålande läsvärd och välskriven bok.

Mer om Sydafrika här!

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Serpentine Road av Paul Mendelson
The Serpentine Road av Paul Mendelson, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig